De Turkse Riviera, Algemeen.

De Turkse Riviera, Alanya/ Mahmutlar is een bijzondere streek welke reeds sinds mensenheugenis een aantrekkingskracht heeft gehad op de mens. De burcht van Alanya was als piratennest in de verre oudheid al bekend. Selsjoeken, Byzanthijnen, Romeinen en Grieken hebben om het bezit gevochten

Nu komen  touristen uit alle windstreken en genieten hier - zoals vroeger Cleopatra en Octavianus die hier hun buitenhuis hadden- van het milde klimaat.
Met gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar en de nog steeds lage prijzen, is de Turkse Riviera het gebied bij uitstek voor de aankoop van een tweede woning. Reeds duizenden gingen u voor en combineren hun verblijf hier met een prima investering voor de toekomst.  De gemiddelde prijsstijging van 15% per jaar over de laatste 10 jaar, spreekt voor zich.

 Wie houdt er niet van de verse vruchten en groenten die hier direct van het land worden aangeboden. Van de zon, de zee en het prachtige Taurusgebergte met zijn steeds wisselend uitzicht in de seizoenen. De vriendelijkheid en gastvrijheid, die zo kenmerkend is voor het oosten. zullen u al snel het gevoel geven van een tweede thuis.

 Alanya is een moderne stad met alle allure van een badplaats aan de Middellands zee met zestig kilometer van mooie stranden . Er is een 12 maanden accomodatie zodat de winkels en restaurants u tijdens de winterperiode niet in de steek laten. De kwaliteit van winkels is erg hoog en u vindt dan ook alle bekende merken hier vertegenwoordigd.  Natuurlijk zijn in de bazaars de overbekende kleine oosterse winkeltjes te vinden waar u de meest uiteenlopende zaken kunt bemachtigen. Er zijn 3 moderne ziekenhuizen welke geen wachttijden kennen. Velen komen naar  hier voor een medische,  cosmetische of tandheelkundige behandeling welke gecombineerd met een verblijf  dan ook slechts een fractie kost van wat men gewend is.
 
Vindt men in Alanya het mondaine, zo vindt men in de omliggende plaatsen zoals Mahmutlar, Demirtas, Avsallar nog de kleinschaligheid en de rust.
Hier nog vele culturele sites uit de oudheid. Syedra, Naula, Leartes, het Alarahan.  Ook de rivier de Dimcay, de druipsteengrotten en het achterland zijn meer dan een bezoek waard.  Nieuw zijn Sapadere canyon en het stuwmeer van de Dim barrage.
 
Aan het bouwen en de bouwkwaliteit worden tegenwoordig in Turkije hoge eisen gesteld. De overheid doet er alles aan om aan een vergelijk met de Europeese normen aan te kunnen. De ISO 9001 en TSE (Turkse minimum Standaard) normen worden streng gecontroleerd.
Bij ons aanbod van nieuwbouw  en wederverkoop, selecteren we streng en gaan we slechts in zee met solide bouwbedrijven met gevestigde reputatie.
 
Ga niet in zee met zogenaamde ''vrienden'', hier ''sleepers'' genoemd, naar de uitdrukking '' op sleeptouw nemen''. Dit zijn in het algemeen snelle jongens, zonder enige relevante kennis, welke geinteresseerden, bij  meestal gefingeerde ooms, neven, broers binnenpraten om ze daar een luchtkasteel of inferieure kwaliteit voor teveel geld te verkopen.

Wees voorzichtig en laat u goed voorlichten door daarvoor opgeleide mensen in uw eigen taal en denk eraan: ander land dus andere regels.