Nieuws en weetjes.

Visa.  

Komt u naar Turkije voor een duur van maximaal 3 maanden. U moet voortaan vooraf een Visum aanvragen middels internet. Het visum heeft een geldigheidsduur van 6 maanden en binnen deze 6 maanden mag u in totaal 3 maanden in Turkije verblijven.

İkhamet/ Verblijfsvergunning.

Wilt u langer dan 6 maanden in Turkije blijven, dan koopt u eerst een visum middels internet en kom daarmee over de grens. U moet binnen de 60 dagen een verblijfsvergunning aanvragen middels internet. Formulier invullen, afprinten, persoonlijke afspraak wordt ook via internet gemaakten u dient in persoon te verschijnen op de afgesproken plaats en tijd met de benodigde documenten zoals op de site worden genoemd. (İn ieder geval, paspoort nog minimum 1 jaar geldig, 4 pasfotos, bewijs van ziektekostenverzekering geldig voor Turkije- kan worden afgegeven door SGK na ontvangst van fax uit land van herkomstvan voor Belgie form. BT8 , BT16, bewijs van inkomsten of voldoende vermogend en wat verder nog kan worden verlangd.) Verblijfsvergunning wordt in principe voor 2 jaar afgegeven.

Het verlengen van een bestaande verblijfsvergunning kan geheel via internet en deze wordt naar uw Turks adres verstuurd.